Kizárólag szorgalmas olvasók figyelmébe!
 

Mini sorozatunk II. fejezetében a politikai programokat nem olvasók táborához szóltunk, ez alkalommal az erre hajlandókat kérjük - tekintsék át a választáson induló pártok által kidolgozott anyagokat. A hangsúly a kidolgozáson van, alapállásunktól függetlenül tiszteljük meg a pártokat, az országot és magunkat azzal, hogy figyelmet szentelünk a nem kevés munkával összeállított programokra. Ha nem vagyunk tisztában a pártok meghirdetett jövőképével, hogyan tudnánk számon kérni a munkájukat a következő ciklusban?
Számos politikai szócsata során elhangzott a jól ismert mondat - x vagy y pártnak nincs is programja. Jelentjük - van. Az alábbiakban a parlamentbe kerülésre valódi eséllyel pályázó pártok felsorolása következik, abban a sorrendben, ahogy azt a Nemzeti Választási Bizottság a március 4-i ülésén kisorsolta. A hivatkozások az adott párt programját nyitják meg egy külön oldalon.

FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG, KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
A kormányzó pártnak nincsen újonnan kidolgozott, hagyományos értelemben vett programja. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján, március 19-én elmondott beszédében kifejtette, a korábbi, 2010-es programot kívánják folytatni.
a beszéd
a 2010-es program

LEHET MÁS A POLITIKA
program

MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT, EGYÜTT - A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA, DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT, MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT
A kormányváltó erők 8 pontba foglalták azokat a területeket, amelyeken mindenképpen változtatnának. Ezen felül a pártcsoport összes pártja kidolgozta a saját programját.
8 pont
MSzP
Együtt-PM
Demokratikus Koalíció
Magyar Liberális Párt

JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
program

Olvasson, gondolkozzon, szavazzon!

március 25.